fly

Ferierejser om sommeren

aa11

Nu nærmer sommerferien sig, og man får lyst til at rejse ud og se noget mere af hele verden.

Finanserne til ferien

Det ideelle er jo at spare op til ferien i god tid, så man ved, man har penge til at rejse for. Ellers kan man måske tage nogle flere vagter på sit arbejde, finde sig et ekstra job, begynde på at bette eller noget helt fjerde.

Feriens længde

Mange lønmodtagere på arbejdsmarkedet vælger at tage 2-4 ugers sommerferie. Hvis man planlægger at rejse langt væk, skal man naturligvis bruge feriedage på selve ferien, men også på transporten dertil. Selvom det er fedt med en lang rejse, er det også rart med noget ferie derhjemme, hvor man kan få ordnet nogle af de ting, man ikke når i den travle hverdag.

Ferie for studerende

Som studerende har man jo nemt 8 ugers sommerferie til rådighed til at rejse i. Ulempen er så bare, at de fleste jo ikke har et ret stort feriebudget. Med mange ugers ferie lige i træk, vælger nogle studerende at arbejde de første uger for at tjene penge til ferien og spare penge op til resten af uddannelsen. På den måde når man både at få sparet lidt op og få slappet af. Sidst på sommeren hvor industriferien er afviklet, kan man måske være heldig at finde en billig flybillet eller tage på interrail sammen med nogle andre unge mennesker.

Afbudsrejser, last minute-tilbud og lignende

Hvis planlægning og finanser ikke har været opprioriteret, kan man jo vælge at vente og se, om der skulle komme en passende afbudsrejse i sidste øjeblik. Der er hjemmesider udelukkende for den slags rejser, men man kan også ringe ind til rejsearrangørerne eller følge med på deres hjemmesider og i deres nyhedsbreve omkring aktuelle tilbud.

ferie

Anbefalede vaccinationer

Påtænker man at rejse til et sted, hvor der findes smitsomme sygdomme, anbefales det, at man tager kontakt til egen læge minimum 6 uger før afrejse, så der kan bestilles vaccinationer og medicin hjem. Er der tale om en afbudsrejse i sidste øjeblik, hvor man ikke kan nå at blive vaccineret forinden, må man gøre op med sig selv, om man mener, at rejsen er risikoen værd.

Alene eller sammen med andre

Der er fordele og ulemper ved at rejse flere sammen. Kan man blive enige om, hvad der skal ske hvornår, og hvordan det skal ske, kan det blive en fantastisk oplevelse at rejse sammen med andre. Hvis ikke er det måske bedre at rejse alene, så man selv træffer beslutningerne. Dette gælder ligeledes for familier. Hvis man har små børn, og man kan finde en anden småbørnsfamilie at rejse sammen med, kan børnene lege med hinanden, hvilket vil give mor og far en del mere frihed. Omvendt opstår der hurtigt larm og konflikter med mange små børn, så det skal man tage med i overvejelserne, før man booker rejsen.

Årets destination

Nogle mennesker elsker at rejse samme sted hen hvert eneste år, mens andre helst vil se noget nyt hver gang, de rejser ud. Hvis man godt vil ud og prøve noget nyt, kan man lade sig inspirere på rejsearrangørernes hjemmesider, hvor man kan finde masser af billeder og videoer af rejsemål verden over. Dette er som regel nok til at sætte masser af tanker og drømme i gang hos de fleste, som elsker at rejse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *